Update impact coronavirus op de Overijsselse vrijetijdsector 

 

Beste partners en ondernemers,

De toeristische sector wordt hard geraakt door de maatregelen die genomen moeten worden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de eerste plaats wil ik daarom namens alle medewerkers van MarketingOost mijn betrokkenheid uitspreken bij alle organisaties en ondernemers die daar nu al de directe gevolgen van ondervinden. We delen dan ook onze zorgen over de effecten op de sector en slaan de handen ineen met ondernemers, overheden, brancheorganisaties en andere stakeholders om de impact zoveel mogelijk te beperken. We hebben intensief contact en afstemming met provincie, gemeenten en NBTC. Uiteraard houden wij verdere ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en volgen wij de adviezen van het RIVM. Op basis daarvan hebben we maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om de continuïteit van MarketingOost zoveel mogelijk te waarborgen. Hierbij staat de gezondheid van onze medewerkers, klanten en relaties voorop. Tot slot, mochten wij je ergens mee van dienst kunnen zijn, of als je mooie ideen of initiatieven hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Laten we hopen dat de genomen maatregelen effect zullen hebben, waardoor we alsnog van start kunnen gaan met het seizoen 2020! We hopen dat de sector deze crisis te boven komt, zodat er weer veel gasten verwelkomd kunnen worden in onze mooie provincie en aantrekkelijke regio’s.

Hartelijke groet,
Evelyn Borgsteijn, Directeur-Bestuurder

*bron beeld: RIVM

 

 

Maatregelen t.a.v. bijeenkomsten en bereikbaarheid MarketingOost 

1. De medewerkers van MarketingOost en regiomerken werken zoveel mogelijk vanuit huis, in ieder geval tot en met 6 april 2020.

2. Geplande afspraken met externen bij ons op kantoor of op externe locaties vinden zoveel mogelijk telefonisch of online plaats. Medewerkers communiceren hier via mail of telefonisch over met betrokkenen.

3. MarketingOost blijft gewoon goed bereikbaar via het algemene telefoonnummer 038-4216798 of via mail: info@marketingoost.nl. De telefoonnummers zijn allemaal doorgeschakeld naar de mobiele nummers.

4. Via de contactpagina van MarketingOost kunt u contactgegevens van het  managementteam, vertegenwoordigers regiomerken en pers/pr adviseurs vinden en in dringende gevallen persoonlijk benaderen.

5. In verband met de genomen maatregelen vanuit de overheid en de oproep tot sociale onthouding zijn alle bijeenkomsten waar meer dan 100 personen voor uitgenodigd zijn tot nadere berichtgeving afgelast.

 

 

Overheidsregelingen en ‘coronaloketten’ voor ondernemers

De maatregelen als gevolg van de coronauitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op. Veel bedrijven maken zich zorgen. De gevolgen zijn immers groot. Ook zullen de economische effecten nog lang na-ijlen. Bedrijven binnen de vrijetijdsector als toerisme, horeca en evenementen maar bijvoorbeeld ook attracties liggen nagenoeg stil. Voor zover u als ondernemer nog niet op de hoogte bent van regelingen als werktijdverkorting, borgstelling kredieten en uitstel van betalingen verwijzen wij u naar informatie voor ondernemers in het mkb. Alle maatregelen zijn te vinden in de Kamerbrief. Ook delen we hier de open brief namens VNO-NCW en MKB-Nederland, regio Zwolle aan de colleges van de 22 gemeenten. Gastvrij Nederland heeft eveneens een brandbrief verstuurd aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

Daarnaast hebben we voor een aantal nuttige websites op een rij gezet.
-> Cijfers Koninklijke Horeca Nederland (KHN)
-> Corona-loket Kamer van Koophandel (KVK)
-> Verruiming BMKB-regeling: het ministerie van economische zaken staat via de BMKB borg voor de kredieten aan ondernemers, zodat zij makkelijker geld kunnen lenen. Ondernemers kunnen hiervoor terecht bij kredietverstrekkers, zoals banken. In de reguliere regeling betreft het borgstellingskrediet 50% van het krediet dat de financier (vaak een bank) verstrekt. De borg van de overheid bedraagt 90% van dit borgstellingskrediet.

 

 

Korte enquête onder vrijetijdondernemers 

We zetten samen de schouders eronder en gaan er alles aan doen om een snel herstel van de vrijetijdsector in ons werkgebied te bevorderen. In het verlengde hiervan verzoeken we de vrijetijdsondernemers onder u vriendelijk – mede namens provincie Overijssel – een korte enquête in te vullen om zo de te verwachten gevolgen goed te kunnen monitoren.

 

 

Pers- & bloggerreizen, campagnes ON HOLD 

De pers- en bloggerreizen die vanuit NBTC Holland promotie, Euregio/GTI2 en MarketingOost zelf zijn geinitieerd en op korte termijn plaatsvinden, worden – in geval van aankomsten tot begin mei 2020 – afgelast en verzet naar een andere periode dit jaar. De betrokken ondernemers en journalisten/bloggers worden hier persoonlijk van op de hoogte gesteld. Ook de consumentencampagnes van VisitOost en de regio’s zijn in goed overleg On Hold gezet. Wij zullen qua social media uitingen de focus verleggen en op zeer korte termijn een plan van aanpak uitrollen. Laten we hopen dat de maatregelen succes hebben om het virus zo spoedig mogelijk in te dammen zodat we samen, later dan gepland, alsnog van start kunnen gaan.

 

 

MarketingOost wenst iedereen veel sterkte toe, tijdens deze onzekere tijden!

Quote over de aanbieding en een leuke toevoeging is op de feitelijke informatie die in de rest van de tekst staat vermeld.