Begin van deze week introduceerde Twente Marketing in samenwerking met Universiteit Twente de Wi-Fi koe. Een innovatief project waarmee natuurgenieters ook op de meest afgelegen plekken over internet kunt beschikken. Dit bleek om een 1 april grap te gaan. Want hoe innovatief onze regio ook is, op sommige plekken houden we het liever op puur genieten.

Hoewel de dichtheid van het glasvezelnetwerk in Twente aanzienlijk groter is dan de rest van Nederland en we dus over (g)razendsnel internet beschikken, zijn er ook nog plekken waar “geen bereik” juist een voordeel heeft. Neem het natuurgebied rondom de Lutte en Beuningen (gemeente Losser). Hier is de verbinding niet altijd even goed en dat vinden bezoekers juist een enorme pré. Dit is waarom.

Wandelen maakt gelukkig
Het was al de populairste vrijetijdsbesteding in Nederland, maar sinds de eerste lockdown steeg het aantal wandelaars nog eens flink. Wandelen kent veel gezondheidsvoordelen zoals het ervaren van  minder stress en een betere focus. Helemaal in de natuur, waar geen overlast van geluid of luchtvervuiling wordt ervaren. Toch zien we nog vaak genoeg wandelaars met een telefoon in de hand. Visit Twente pleit voor de tijd nemen voor dingen waar je echt gelukkig van wordt. En wandelen maakt pas écht gelukkig, als je er bewust van weet te genieten. Echt geluk zit namelijk in oprechte aandacht. Voor jezelf, elkaar en de natuur. En dat deelt Twente graag met de rest van Nederland!

13 leefwijzen voor meer geluk

De Tukkers constateerden al eerder dat de tijd nemen voor iets, een essentieel onderdeel is voor een gelukkig leven. In Twente laten ze zich niet opjagen. Natuurlijk hebben ze in Twente ook overvolle agenda’s. Toch genieten ze meer van het leven. Want Tukkers weten dat tijd hun kostbaarste bezit is. Meer weten? Lees en bekijk de 13 leefwijzen uit Twente en bestel het boekje voor € 9.95 via bol.com.

1 april: de Wi-Fi koe

Wi-Fi is een hoeksteen van onze samenleving. Wie kan er nog een uur zonder Instagram of Whatsapp? Gastvrijheid zit in het DNA van de Tukker, daarom helpt Visit Twente de bezoeker die zich graag 24/7 online bevindt. Omdat de Wi-Fi verbinding in de natuurgebieden rondom de gemeente Losser minder sterk is, zocht Twente Marketing de samenwerking met studenten van de Universiteit Twente. De oplossing: bijzondere Wi-Fi dragers die toch al rond lopen: koeien.

De Wi-Fi Koeien staan rondom de plaats Losser, ook wel de schatkamer van Twente genoemd. Op de meest instagrammable locaties waar de Wi-Fi wel wat versterking kan gebruiken, zijn de koeien voorzien van Wi-Fi dragers. Ze zenden in een radius van 100m een internet signaal uit waar iedereen op kan sharen, appen en posten. Het enige wat je hoeft te doen is verbinden met Berta07, Guusje19 of een van de vele andere dames. Zo kan de bezoeker zijn of haar wandelbelevenis altijd direct delen met de buitenwereld.

Quirine ter Haar, marketingleider Visit Twente:
‘Twente bewijst zich al jaren als toonaangevende groene technologische topregio, deze slimme samenwerking met de Universiteit Twente was dus een logische stap. We hebben al foto’s van wandelaars voorbij zien komen die gepost zijn op het Wi-Fi netwerk van de koeien, gemaakt op prachtige plekken in de natuur. En de koeien zelf merken er niets van en grazen lekker door. Een prachtige samenwerking.’

Cowfluencer Liesje22

Dankzij Liesje22, s’ werelds eerste cowfluencer, maakten in de eerste lockdown veel Nederlanders kennis met de highlights van Twente. Het zijn nu de Wi-Fi koeien die ervoor zorgen dat juist de meest afgelegen plekjes voor iedereen bereikbaar zijn. Voor als we straks en masse de Twentse regio weer kunnen bezoeken.

De Wi-Fi koeien zijn onder andere te vinden bij IJsboerderij ’t Loaboerke en Landgoed het Hengelman in De Lutte (gemeente Losser).

Kijk voor meer informatie over toeristisch Twente op www.visittwente.nl.