De toerist komt met name naar Twente om te fietsen en wandelen in de natuur. Te genieten van de Twentse gastvrijheid en de combinatie tussen stad en land. Maar als meest hightech regio van Nederland is het een gemiste kans om bezoekers niet ook wat van die kant van Twente te laten zien.  Met de nieuwe Tetem techniek-kits in toeristische animatieprogramma’s wordt deze kans gegrepen. Hoe leuk is het als bij de receptie of animatieruimte naast de bekende activiteiten ook uitdagende techniek-kits liggen? Vakantiepark de Witte Berg mocht de eerste Tetem techniek-kits in gebruik nemen.

Make-It@Home kits

Middels de Make-It@Home kits kunnen kinderen van 6 t/m 15 jaar op een leerzame en speelse manier aan de slag met het maken van coole techniek-kits. Kinderen vinden het fantastisch om iets te maken dat je kan laten bewegen of wat licht geeft. Kits als bijvoorbeeld Kunstige Robot, Robot-hand of Elektronische wenskaart kunnen via het online activiteitenprogramma vanuit huis of het vakantieadres gemaakt worden. Wencke Steggink, marketing & communicatie medewerker bij Tetem, is blij met de enthousiaste reacties uit de toeristische sector over de techniek-kits. “Door kinderen uit heel Nederland kennis te laten maken met onze maakcultuur en ze te laten ervaren hoe leuk en uitdagend techniek is, draagt dit bij aan het beeld dat Twente een op techniek georiënteerde regio is. Een aantal kits zijn speciaal ontwikkeld in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven, waarbij aan elke kit een techniek is gekoppeld, die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo leren kinderen nieuwe technieken én meer over de Twentse bedrijven.”

Uitdagende en creatieve toevoeging aan het animatieprogramma

Vakantiepark de Witte Berg uit Ootmarsum staat bekend als 5-sterren familiecamping met volop vermaak voor de jonge gast. Volgens eigenaar Laurens Heerdink is vooral de creatieve vorm van de techniek-kits echt een toevoeging in zijn animatieprogramma: “Wij willen graag gezinnen laten ervaren dat Twente meer is dan alleen natuur en rust. Twente heeft veel te bieden voor kinderen. Daarom steken wij onze animatie voor de kinderen tegenwoordig ook anders in, waarbij er veel aandacht is voor aan de slag gaan met de handen in een leuke en uitdagende omgeving. Daarnaast willen wij kinderen uitdagen creatief bezig te zijn. Hier passen de techniek-kits van Tetem heel goed bij. Ik vind het ook een pluspunt dat het creatieve vorm van techniek is, waardoor het jongens én meiden aanspreekt. Ze gaan er direct mee aan de slag en je maakt echt iets. En natuurlijk is het mooi meegenomen dat we op deze manier toeristen laten zien dat Twente voorop loopt in de wereld van techniek naast al het andere moois wat deze regio te bieden heeft.“

Verbinding techniek met vrijetijdssector

Quirine ter Haar van Twente Marketing is blij dat kinderen deze zomer in Twente in contact komen met techniek. “Door techniek in de vrijetijdssector te brengen, wordt de positionering van Twente als Smart Impact Region voor bewoner en bezoeker zichtbaarder en versterkt. Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk en van nu is om als kind technisch te worden uitgedaagd, wordt ook het eerste zaadje gepland dat Twente en Techniek één zijn. En als je dan een paar jaar later voor de studiekeuze komt, overweeg je Twente wellicht sneller.”

Meer informatie over de Make-It@Home kits is hier te vinden.