Heel Twente kijkt reikhalzend uit naar de Special Olympisch Nationale Spelen 2022 van 10 t/m 12 juni in Twente. Een prachtig podium voor g-sporters, maar ook een mooi evenement om Twente op de kaart te zetten. Twente Marketing doet dit in samenwerking met VVV’s/Tourist Info’s, overheden en vrijetijdsondernemers. Met een sportieve street-art actie worden inwoners van Twente “warm” gemaakt voor dit bijzondere evenement.

Samen aftellen

De street-art is met Green Graffiti (duurzame straatverf) aangebracht in het straatbeeld. De tekening weergeeft de bekende wedstrijdbanen uit de atletiek met loopnummers. Met de boodschap “Altijd een winnaar” wordt inclusiviteit en sportiviteit uitgedragen. Met deze actie wil Twente Marketing in samenwerking met VVV’s/Tourist Info’s, overheden en vrijetijdsondernemers samen met de inwoners van Twente aftellen naar het grootse sportieve weekend in juni. De wedstrijdbanen zijn te vinden in Rijssen, Holten, Tubbergen, Borne, Goor, Hengelo en Enschede. Alle geplaatste tekeningen zijn, door de gebruikte materialen en technieken, niet schadelijk voor mens, dier of milieu en dus vrij van oplosmiddelen, chemische bestanddelen en giftige stoffen.

 

Over de Special Olympisch Nationale Spelen 2022 in Twente

Twente gaat van 10 tot en met 12 juni 2022 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren; de Special Olympics Nationale Spelen. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats waar in totaal 3.000 sporters in actie komen. Met maar liefst 24 Toernooien, een Special Olympics Dorp op de campus van Universiteit Twente en de openingsceremonie in het FBK-stadion is er in heel Twente wat te doen.