Twente Marketing en Haaksbergen Promotie (voorheen VVV Haaksbergen) brengen een gezamenlijk marketingpakket op de markt voor de toeristische ondernemer. Na succes in de Hof van Twente, die als eerste ondernemers één marketingpakket aanbiedt, kunnen vanaf nu ook ondernemers in Haaksbergen profiteren. Samen wordt er geïnvesteerd in de aantrekkelijkheid van Twente.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Ondernemers kunnen zich, met het kopen van een marketingpakket, aansluiten bij Twente Marketing. “Het bundelen van kennis, netwerken, financiële middelen en distributiekanalen is essentieel om te kunnen groeien in de vrijetijdseconomie. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.” Aldus Quirine ter Haar, gebiedsmanager Twente Marketing. De meeste Twentse lokale marketingorganisaties bieden ondernemers in hun gemeente ook een deelnamepakket aan. In veel gevallen betekent dit voor de ondernemers dubbele lidmaatschappen, mochten zij ook direct willen profiteren van de landelijke uitingen van Twente Marketing.

Toekomstvisie Haaksbergen 

De Twentse lokale marketingorganisaties hebben een rol in lokaal gastheerschap, lokale promotie en het digitaal ontsluiten van lokale informatie. “Deze verdere verdieping in de samenwerking met Twente Marketing past prima in de toekomstvisie van Haaksbergen Promotie om Haaksbergen breder te promoten en constructiever samen te werken in regiomarketing”, aldus bestuurslid Nicole ten Voorde”. “Hiermee genereren we een professionaliseringsslag en kunnen we beter voldoen aan de vraag van ondernemers. Ons lokale aanbod is daar een mooi onderdeel in. Als geen ander begrijpen wij goed dat ondernemers beide willen. Door het aanbieden van een combinatiepakket, waarbij de ondernemer meelift op zowel de lokale als regionale promotie, spelen wij in op de behoefte en de wens van de ondernemer en maken we een mooie efficiëntie slag.”

Haaksbergen Promotie is naast Hofmarketing en Visit Tubbergen de derde lokale marketingorganisatie die samen met Twente Marketing een combinatiepakket op de markt brengt.

 

Over Haaksbergen Promotie & Twente Marketing

Haaksbergen Promotie is de lokale marketingorganisatie van, voor en door Haaksbergen. Speerpunt is om de toerist, de bezoeker en inwoner te enthousiasmeren erop uit te gaan in Haaksbergen en extra bestedingen te stimuleren. Gastheerschap, digitale informatievoorziening via haaksbergennatuurlijk.nl en de socials maar ook via routeflyers en andere toeristische uitgaven staan hierin centraal.

Twente Marketing (onderdeel van MarketingOost) helpt ondernemers, overheden en overige stakeholders om de vrijetijdseconomie in Twente verder te ontwikkelen. Hiervoor biedt Twente Marketing, branding, data en onderzoek, aanbodontwikkeling en gebiedsontwikkeling.

Dit doen zij in samenwerking met ondernemers, lokale marketingorganisaties, gemeenten en cultuur- en natuurorganisaties en overige belanghebbenden. Twente Marketing hanteert een strategie waarbij ondernemers in de lead zijn, wat betekent dat ondernemers richting geven aan de activiteiten van Twente Marketing.