Corona Update Twente Marketing

Beste genodigde,

In navolg van de genomen maatregelen omtrent het Corona virus moeten we de geplande voorjaarsbijeenkomst van 26 maart annuleren. Afhankelijk van de ontwikkelingen en uw behoeften plannen we later een nieuwe datum in.

De afgelopen dagen hebben we vele ondernemers gesproken. Het algemene marktbeeld van deze gesprekken is dat sinds vorige week de boekingen zijn stilgevallen en het aantal telefoontjes over annuleringen hard toeneemt.

Ten aanzien van eventuele annuleringen, hanteren de meesten van u de RIVM-richtlijnen. Daarbij betekent dit niet dat alle kosten voor rekening ondernemer komen. Er is namelijk sprake van overmacht waardoor kosten en risico’s gedeeld moeten worden.
Valt de reden van annulering buiten de RIVM-richtlijnen, dan worden de reguliere annuleringsvoorwaarden gehanteerd.

Daarnaast hebben diverse ondernemers een werktijdverkorting aangevraagd of overwegen deze. Meer informatie hierover treft u hier.

Ten aanzien van de economische schade van Corona heeft Rabobank een viertal scenario’s uitgewerkt voor wat er moet gebeuren om te zorgen dat de economische gevolgen van het Corona-virus beheersbaar blijven. Deze scenario’s treft u hier aan.

Twente Marketing heeft op dit moment de campagne activiteiten veelal stopgezet. Wel zullen we vanaf volgende week op social media de focus verleggen van bezoeker naar de bewoner, waarbij we de Tukker oproepen de Twentse economie te blijven stimuleren.

Tot slot, alle medewerkers van MarketingOost werken de komende weken vanaf huis. Vanzelfsprekend zijn wij via de reguliere telefoonnummers bereikbaar en is ons algemene nummer naar onze mobiele telefoon doorgeschakeld.

Mochten wij u ergens mee van dienst kunnen zijn, aarzelt u dan niet ons te benaderen. Laten we hopen dat de genomen maatregelen snel effect zullen hebben, waardoor we alsnog snel van start kunnen gaan met het seizoen 2020!

Met vriendelijke groet,

Quirine ter Haar
Merkleider Twente Marketing